26.05.2006

У Донецьку три родини отримали безкоштовні квартири в новому будинку

Будинок побудований ТОВ « Укрбілдінг Корпорейшн » (UBC ) , будівельним підрозділом фінансово- промислової корпорації DMS. Три квартири після закінчення будівництва були передані місцевій владі для забезпечення житлом пільгових категорій громадян.

Решта квартир у 9- поверховій новобудові продані донеччанам на вільному ринку. Як повідомив генеральний директор «Укрбілдінг Корпорейшн» Олександр Петрук , цей будинок став першим в рамках програми будівництва соціального житла. Компанія однією з перших запропонувала жителям міста недороге житло в новобудовах.

Ціни на квартири в новому будинку на 30-40% нижче , ніж в елітних новобудовах і трохи дешевше , ніж на вторинному ринку. За словами А. Петрука , UBC сама виробляє для себе будматеріали і не користується послугами посередників , що й дозволило продавати квартири за найнижчими в Донецьку цінами.

Будинок побудований за сучасним проектом , обладнаний ліфтами OTIS , лічильниками води і тепла , пластиковими вікнами. Прибудинкова територія облаштована за європейськими стандартами , побудований дитячий майданчик , висаджено дерева .

За словами будівельників, багатоповерхівку добудували з третьої спроби. Після того, як будівництво будинку не змогли належним чином завершити шахта «Панфіловська» і завод КПД- 3, недобудований каркас був проданий «Укрбілдінг Корпорейшн». Інвестором доступного житла для донеччан виступила фінансово -промислова корпорація DMS і Промінвестбанк. Як зазначив президент DMS Андрій Альоша  «наявність власних кар'єрів та будівельної техніки, заводів з виробництва бетону, будівельних матеріалів, металопластикових вікон, проектного інституту та інших виробничих об'єктів дозволяють нам значно скоротити витрати. Позбувшись посередників, перекупників, ми змогли запропонувати місту квартири без націнок і чужих відсотків, без вензелів на дахах - просте і якісне житло».

Зараз компанія веде будівництво ще 12 об'єктів соціального житла. До кінця наступного року «Укрбілдінг Корпорейшн» планує зробити чотири 16-поверхових будинки в Ленінському та Петровському районах . Частина нових квартир будуть передані міській владі для безкоштовного забезпечення житлом пільгових категорій громадян.