4.06.2014

Куди приходить дитинство

Після масштабної реконструкції другої черги відкритий Парк Перемоги напередодні Дня захисту дітей.

У новому парку біля набережної по бульвару Шевченка з'явилися два дитячі майданчики з ігровими комплексами для детей різного віку, а також обладнана спортивна зона: побудований майданчик для скейтбордингу (565,5 м2), поле для міні -футболу (945 м2) і велодоріжка (1348 м2) . Також для відпочиваючих облаштовано два оглядові майданчики, три альтанки і 100 крамничок, а затишну атмосферу створюють 53 декоративні урни. Генеральний план об'єкта розроблений з урахуванням максимального збереження існуючих зелених насаджень. Оновлено та фасад знаходиться на території парку Донецького міського палацу дитячої та юнацької творчості.

Почалась реконструкція ще торік, а червону стрічку з нагоди відкриття першої черги мер перерізав 23 серпня минулого року. Вже тоді, замість необлаштованість і місцями буквально запущеної території в самому центрі, місто отримало ушляхетнену і освітлену безліччю ліхтарів зону відпочинку з алеями, незвичайними скульптурами, фонтаном, спортивними тренажерами і баскетбольної майданчиком. Тепер же тут не тільки збільшилася кількість культурних і спортивних об'єктів, але і приведена в порядок набережна. Сьогодні тривають дрібні роботи, при цьому парк вже повністю функціонує. Щодня його відвідують безліч донеччан,  більшість яких діти.

Обома етапами реконструкції займалася будівельна компанія «Укрбілдінг Корпорейшн» корпорації DMS. Її старання були відзначені на XIII зборах проектно- будівельного клубу, де будівельні компанії Донецька підбили підсумки 2013 року і нагородили найкращих в галузі будівництва. «Укрбілдінг Корпорейшн» (UBC) отримала дві нагороди: за реконструкцію Парку Перемоги в Калінінському районі та за реконструкцію спортивного комплексу «Кіровець» в Кіровському районі. До речі, стадіон « Кіровець» торік став основним тренувальним майданчиком під час підготовки до юніорського чемпіонату світу з легкої атлетики.

«Укрбілдінг Корпорейшн» є постійним партнером Донецької міської ради у реалізації проектів з будівництва об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури, лідером регіону з будівництва соціального житла, яке поповнює сегмент житлової нерухомості Донецька якісними і доступними новобудовами. Підприємство виконує повний комплекс робіт - від проектування до введення в експлуатацію об'єктів різної функціональності, поверховості та складності - громадського, промислового і транспортного призначення. «Ми не просто будуємо, ми хочемо створити умови, де людям буде комфортно жити, працювати, відпочивати. Почуття відповідальності перед населенням - ось, що допомагає робити нашу роботу добре і якісно», - зазначив генеральний директор компанії Олександр Петрук.