19.02.2012

Корпорація DMS стала учасником міжнародного освітнього проекту

AIESEC «спеціалізується» на створенні та реалізації соціальних та освітніх проектів, організації міжнародних стажувань.

На думку віце-президента з зовнішніх зв'язків AIESEC в Донецьку Анни Іванової, Act.in.UA - це унікальний міжнародний досвід, що дозволяє студентам провідних ВНЗ регіону отримати і реалізувати навички управління проектами.

У 2012 році в Act.in.UA беруть участь студенти 2-4 курсів Донецького національного університету, національного технічного університету, університету економіки та права, університету управління та національного медичного університету. Всього 20 чоловік, що пройшли попередній відбір, будуть працювати в чотирьох групах під початком зарубіжних тренерів. Корпорація DMS запропонувала своїм партнерам розробити проект в рамках напрямку «HR - людські ресурси, управління персоналом, кадрові служби». На виході ми як роботодавець очікуємо отримати свіжий погляд на модель розвитку персоналу в трьох стратегічних напрямках: адаптація, навчання, управління кар'єрою. В основі мозкового штурму - оцінка ефективності розвитку персоналу одного з підприємств холдингу, великого оператора зовнішньої реклами, що входить до топ-10 національного рейтингу.

«Я вважаю, що бізнес повинен постійно взаємодіяти з молодими фахівцями та студентською молоддю. А суспільство повинно бути зацікавлене в тому, щоб отримали якісну освіту, в тому числі і завдяки участі в міжнародних стажуваннях, освітніх проектах, мати можливість гідно працевлаштуватися. Тільки так можна підтримати престиж вищої школи та ідею отримання освіти в принципі», - вважає Андрій Альоша, президент Корпорації DMS і депутат Донецької міськради. - «Сьогодні складається патова ситуація: серйозним компаніям, які можуть забезпечити професійний і кар'єрний зріст, потрібні, зазвичай, фахівці з певним рівнем кваліфікації, професійної самосвідомості, досвідом роботи. Тому нерідко «за бортом» залишаються здібні випускники ВНЗ, які не проходять відбір за формальними ознаками. А такі проекти дозволяють роботодавцю побачити реальні можливості студента в «польових умовах» і включити чергову «світлу голову» до кадрового резерву, а то й одразу запропонувати перспективну роботу», - говорить Андрій Альоша, чия депутатська діяльність зосереджена у постійній комісії з питань сім'ї, молоді та спорту.

Протягом декількох місяців стане зрозуміло, чи стане Корпорація DMS таким роботодавцем. Проект Act.in.UA стартував 16 лютого і триватиме до 31 травня. Саме до цього терміну запропоновані студентські роботи повинні бути не тільки розроблені, а  й реалізовані.