23.06.2014

Друзі DMS відзначили Олімпійський день забігом

Напередодні Олімпійського дня 21 червня в Донецьку на РСК «Олімпійський» відбувся масовий легкоатлетичний забіг, присвячений 120-річчю створення Міжнародного олімпійського комітету. Друзі Корпорації - вихованці Донецької обласної федерації рукопашного бою брали участь у цьому святі спорту.

Особливістю Олімпійського дня є те, що в ньому можуть брати участь всі бажаючі. У «Олімпійському дні» взяли участь близько 2000 професійних спортсменів і любителів здорового способу життя, а також легендарні олімпійці Донецької області, такі як: олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Ніна Зюськова, призер олімпійських ігор з легкої атлетики Валерій Підлужний, призер Олімпійських ігор з плавання Олексій Бориславський і багато інших заслужених спортсменів нашого регіону.

«Це свято довело усім: що здоровий спосіб життя - це не тільки корисно, а й весело! Коли я біг, то відчував такий приплив сил! Навколо люди, які теж люблять спорт, як і я. А особливо приємно було зустріти своїх друзів: спортсменів-«рукопашников», які теж взяли участь у забігу»- сказав вихованець Донецької обласної федерації рукопашного бою Денис Щербаков - 2-х разовий Чемпіон України 2012 року, учень ЗОШ № 57 м. Донецька.

Найменші учасники легкоатлетичного забігу отримали подарунки від Національного олімпійського комітету України. Також були відзначені переможці в інших вікових категоріях.

«Людям потрібно більше приводів для радості. Цей Олімпійський день об'єднав донеччан: дорослих і дітей, спортсменів і любителів, людей з особливими потребами. В атмосфері дружби та спорту донеччани забули проблеми і тривоги сьогоднішнього часу»- зазначив Віктор Кретов, директор Донецької обласної федерації рукопашного бою (ДОФРБ).

Для довідки: Всеукраїнський Олімпійський день проводиться в усіх регіонах України з ініціативи Національного олімпійського комітету України з метою популяризації фізичної культури і спорту, олімпійського руху, пропаганди здорового способу життя серед всіх груп населення за участю чемпіонів і призерів олімпійських ігор, фахівців сфери фізичної культури і спорту, дітей, юнацтва, молоді та ветеранів спорту. Вихованці ДОФРБ, юні спортсмени, які займаються в безкоштовних секціях рукопашного бою, організованих Президентом Корпорації DMS Андрієм Альоша в школах Донецька, щорічно беруть участь у святкуванні цього Дня.