19.12.2011

Велика дружна родина

Є у дітвори і багато інших , воістину рідних дорослих : голова Куйбишевської районної у м. Донецьку ради Володимир Жихарський , колектив фінансово- промислової корпорації DMS і його незмінний керівник Андрій Альоша , президент компанії « SCM » Рінат Ахметов і ще багато інших . Це вони - вірні друзі (а не спонсори - уточнює Раїса Андріївна) діточок , які опинилися під опікою держави , створили їм найсприятливіші умови в дитячому будинку.

- Без друзів неможливо жити , - Раїса Андріївна глибоко переконана в цьому. І додає: Я дуже ціную турботу друзів. Держава не забезпечує дитячі будинки по потребі. А друзі: одні дарують по 50 тисяч гривень щорічно , інші по 20 тисяч , хтось приносить дітям фрукти , а працівники УВС , зокрема , зробили і подарували нам барвисті стенди. Одна приватна особа щомісяця набуває ліки для лікування тяжкохворий дівчинки. Саму ж велику і постійну допомогу надає нам корпорація DMS .

І Раїса Андріївна показує гостям спальні кімнати , побутові - з найсучаснішим обладнанням , ігрові - встелені килимами , з улюбленими дітьми іграшками , телевізором з великим екраном ...

З трьох років малюкам прищеплюють тут самі необхідні навички в їх майбутнього життя. Вихованці дитбудинку активно беруть участь у районних та міських конкурсах , займають призові місця , вже побували в Києві та Закарпатті.

Ми приїхали в гості до своїх підопічних у велике свято - день святого Миколая. Радості не було меж. Подарунки від Корпорації DMS - великий ведмежа , всередині якого « сховалися» солодощі , концерт юних солістів районного центру дитячої та юнацької творчості , хороводи і танці самих малюків. Таке не забувається.

І так хочеться , щоб ця казка тривала якомога довше , щоб не вичерпувалися сили у Раїси Андріївни і відданих дітям вихователів , нянечок , медпрацівників , всього міцного колективу , щоб також горіли любов'ю до дітей серця з вірних друзів.