1.09.2012

1 вересня Донецька обласна федерація рукопашного бою провела в школі- гімназії № 72 ( Куйбишевський район м. Донецька) виступи титулованих спортсменів - своїх вихованців. Дана акція організована в рамках програми «Знання, здоров'я, сила». Нагадаємо, ось вже протягом 2 -х років при постійній підтримці DMS в школах і притулках м. Донецька працюють 14 безкоштовних секцій з рукопашного бою, де тренуються 500 хлопців. Найближчим часом кількість секцій буде збільшено до 19 -ти 

«Навіть якщо дитина не бачить себе у великому спорті, заняття в секції навчать його багато чому. Ми даємо дітям можливість дізнатися себе, пізнати свої можливості, стати більш дисциплінованими і самостійними . Навчаємо їх довести свою перевагу в чесній боротьбі з гідним і рівним суперником, вчимо захищатися і захищати», - підкреслив Андрій Альоша, президент ДОФРБ.

У Федерації впевнені, що вулиця - не кращий вихователь для дітей. Вона розвиває інстинкти, але не вчить ними керувати, підкоряти їх потребам особистості. Тому, маючи багаторічний позитивний досвід у підготовці спортсменів і один з кращих тренерських складів в Україні, ДОФРБ розширює свої функції, виводячи їх за межі суто спортивних і переслідуючи мети соціальні, суспільно значущі.

У День знань Федерація подарувала учням гімназії яскраве свято , наповнений живими емоціями і непідробним інтересом. А батькам - хорошу ідею якісного дозвілля дітей. «Ми у вересні відриваємо в цій школі безкоштовну секцію. Хотіли , щоб хлопці самі переконалися в тому , які можливості у них з'являться, якщо вони почнуть займатися рукопашним боєм. Не виключено , що з числа «новобранців» виростуть нові чемпіони » , - говорить директор Федерації Святослав Чорний. Хлопців , вік яких для занять у секції не обмежений, будуть тренувати ті ж майстри Федерації, які готують сьогодні професійних спортсменів - багаторазових чемпіонів світу , Європи , України . Також передбачається, що на базі школи -гімназії № 72 будуть тренуватися і вихованці дитячого будинку № 1 Куйбишевського району.

З особливим інтересом хлопці спостерігали за виступом дівчат. Святослав Чорний не помилився , коли , запрошуючи на килим кількаразову чемпіонку України та призера Європи Олесю Васильєву і чемпіонку України Катерину Родіменко , сказав , що рукопашний бій - ще і красивий вид спорту. Крім акробатичних прийомів дівчата продемонстрували віртуозне володіння кидкової і ударною технікою , в тому числі й технікою захисту від холодної зброї , розбивання предметів .

Найменшим учасником виступів став завоював титул чемпіона України в 10 років Роман Кривошеєнко . Зараз спортсмену 12 . Не залишили хлопців байдужими видовищні імпровізовані поєдинки кандидатів у майстри спорту з бойового багатоборства і володарів I -го розряду з рукопашного бою Бараневіча Станіслава (4-е місце на Чемпіонаті світу з бойового багатоборства ) і Луговського Івана , неодноразового чемпіона Донецької області з рукопашного бою , призера міжнародного турніру з повноконтактному карате і чемпіона України з джиу - джицу Віталія Лаврова і володаря I -го розряду з рукопашного бою Олега Лобкова .

Нагадаємо, зараз спортсмени Федерації готуються до участі в чемпіонаті світу , який пройде в Нідерландах в жовтні цього року.